/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Dodon a solicitat președintelui Italiei să contribuie la semnare unui acord de protecție socială

missing
06 noiembrie 2017, ora 17:11

Șeful statului spune că în cadrul întrevederii cu președintele Italiei a remarcat că un factor important în consolidarea relaţiilor moldo-italiene îl reprezintă activitatea comunităţii moldoveneşti din Italia. Iar în acest context i-a adresat o solicitare de a contribui la soluționarea problemelor cu care se confruntă moldovenii stabiliți în Italia „în special în vederea urgentării semnării unui acord în domeniul pensiilor și a protecției sociale, recunoașterii titlurilor de studii ale moldovenilor aflați în Italia și alte chestiuni”, specificat Dodon.

„În 2017, comunitatea moldovenească a devenit cea de-a opta după numărul de membri, în această ţară. Ne bucură coeziunea comunităţii moldoveneşti din Italia, precum și faptul că compatrioţii moldoveni au un coeficient înalt de integrare în comunitatea italiană, a precizat Dodon.

Dododn mai scrie că și-a exprimat recunoştinţa părţii italiene pentru cooperarea eficientă în mai multe sectoare, cum ar fi: infrastructura socială, migraţia, agricultura, educaţia, cercetările ştiinţifice. „Am menționat că relaţiile comercial-economice între Moldova şi Italia sunt într-o continuă dezvoltare. După volumul de comerţ, Italia deţine locul III în rândul ţărilor-partenere ale Moldovei. Italiei îi revin circa 8% din volumul comercial total al Moldovei. Italia deţine locul II după volumul de investiţii în economia moldovenească”, a menționat Dodon.

Totodată, șeful statului spune că presedintele Republicii Italiene a acceptat invitatia de a efectua în timpul apropiat o vizita oficiala în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram