Hippocrates și Little People Moldova susțin copiii bolnavi de cancer în lupta pentru viață

DSC_7016

Rețeaua de farmacii Hippocrates, în parteneriat cu asociația Little People Moldova, în luna noiembrie desfăşoară campania de caritate, de colectare a fondurilor pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer. Evenimentul are loc al treilea an consecutiv.

Pe parcursul a trei ani, organizația non-profit Little People Moldova oferă sprijin copiilor bolnavi de cancer, pentru care terapiile psihologice, pe lângă cele tradiționale, sunt foarte importante. Pentru un tratament de succes, spiritul de viaţă a micilor pacienți are un rol crucial. De aceea, voluntarii Little People Moldova, studenți ai facultăților de psihologie, pedagogi și actori, petrec timpul alături de copii, spre a-i distrage atenția de la problemele de sănătate şi a-i aduce o dispoziţie optimistă.

Asistență psihologică mascată sub formă de joc

Voluntarii Little People Moldova vin în fiecare zi, în secțiile de Oncopediatrie și Hematologie a Institutului Oncologic din Capitală, unde sunt internați copii de diferite vârste. Aici, fac împreună lecțiile şi organizează diverse activități. Pentru bunăstarea copiiilor, voluntarii se maschează în clovni, alcătuiesc jocuri şi ocupaţii captivante şi menţin interesul lor, prin tehnici speciale de comunicare şi creație. Astfel, voluntarii ajută copiii să fie puternici şi aduc o speranță de vindecare. „Totul are loc în formatul unui joc, în cadrul proiectului „Nu mi-e frică”. Este o școală adevărată, pe care o organizăm în fiecare zi la Institutul Oncologic. Oferim asistență psihologică pentru copii, ca să facă față terapiilor, ca să-și înțeleagă mai bine problema de sănătate. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ajutorul voluntarilor, astăzi sunt 30 la număr. Îi pregătim corespunzător, petrecem  traininguri, astfel, o parte din banii adunaţi sunt îndreptaţi în această direcţie”, – susține Elena Armașu, membră a consiliului de administrație Little People Moldova.

Pentru a informa corect copiii şi a-i adapta noului mod de viaţă, voluntarii au parte de o pregătire specială. Comunicarea cu copiii de diferite vârste, bolnavi de cancer, nu este un lucru uşor, de aceea frecventează traininguri și foruri internaționale. Ei fac cunoștință cu programele organizației internaționale Little People, ce activează în acest domeniu, în diferite țări ale lumii. Ultima dată, voluntarii moldoveni au mers în România, unde s-a desfăşurat Adunarea Generală a Voluntarilor din Oncopediatrie.DSC_6967 DSC_6979 DSC_6981

Procură produse, beneficiază de reduceri și donează copiilor bolnavi de cancer

Pentru organizarea acestor activități este nevoie de fonduri, pe care Little People Moldova le adună, inclusiv în cadrul campaniilor din rețeaua de farmacii Hippocrates.  „Noi colaborăm cu rețeaua de farmacii „Hippocrates” deja al treilea an consecutiv, timp în care au fost adunați peste 226 de mii de lei. O mare parte din bani e direcţionată pentru organizarea activităților creative și procurarea materialelor didactice: creioane, hârtie colorată, plastilină, dar și pentru pregătirea voluntarilor, mulți dintre care au fost bolnavi de cancer și au învins boala”, – povestește Elena Armașu. O parte din acești bani, la solicitarea secției de Hematologie a Institutului Oncologic din Chișinău, a fost direcționată pentru procurarea unor aparate germane, pentru procedurile de chimioterapie. Noile injectomate, folosite deja 6 luni, fac aceste proceduri mai puțin traumatizante și mai suportabile de către micii pacienți.

Campania de caritate, lansată în rețeaua de farmacii Hippocrates sub genericul „Oferă discountul tău copiilor care luptă cu cancerul”, constă în faptul, că cei care procură produse promoționale beneficiază de o reducere, pe care și-o pot păstra sau o pot dona copiilor bolnavi de cancer. Ideea este binevenită, mai ales în ajunul sărbătorilor de iarnă. În fiecare an, Moş Crăciun vine cu cadouri  şi cu un program distractiv la copiii internați în Institutul Oncologic. De obicei, sunt 50-70 surprize gustoase şi folositoare.DSC_6990 DSC_7026 DSC_7029

25 de adolescenți care au învins cancerul, au participat la Little People România

În fiecare an, Little People România organizează și un forum pentru adolescenți, care au învins cancerul. Din ţara noastră, merg câte cinci copii. Iar în acest an, grație ajutorului oferit de rețeaua de farmacii HIPPOCRATES, la acest summit au fost delegați 25 de participanți din Moldova. Evenimentul din acest an a fost unul deosebit, la care au participat  240 de tineri din 15 țări ale lumii. Aceștia au avut ocazia să discute mai multe subiecte de interes comun. Forul este platformă perfectă, unde oamenii care au învins cancerul împărtăşesc experienţa celor care continuă să lupte, celor care s-au îmbolnăvit în momentul trecerii din copilărie în maturitate. Tot aici, au fost abordate problemele activităţii civile, susţinerea din partea grupului de oameni ce au trecut prin maladie, dorinţa de a deveni părinţi mai responsabili şi multe altele. Toate – în beneficiul copiiilor, cu speranţa la vindecarea lor rapidă.

„Dorim să mulțumim din suflet administrației rețelei de farmacii „Hippocrates” și fiecărui cumpărător în parte, care nu este indiferent și oferă reducerea copiiilor, care au mare nevoie de ajutor. Mulțumim pentru fiecare leu donat, deoarece credem, că gestul este mai important, decât acea sumă transferată”, susține Elena Armașu, membră a consiliului de administrație Little People Moldova.DSC_7036 DSC_7043 DSC_7062

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente