Sondaj: Care sunt cele trei partide care ar intra în următorul Parlament

Doar trei formațiuni s-ar putea regăsi în următorul Parlament. Este vorba despre Partidul Socialiștilor, Partidul „Acțiune și Solidaritate” și Partidul Democrat. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj, realizat de Fondul Opiniei Publice, la comanda Ziarului Timpul.

Astfel, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 44,5% ar vota pentru Partidul Socialiștilor. Pe locul 2 s-ar clasa PAS cu 22,9%, iar pe locul trei – Partidul Democrat cu 5,5% din opțiunile electorale. PPDA, Partidul Comuniștilor și Partidul Nostru nu ar accede în parlament, acumulând 3,6%, 3,3% și, respectiv, 2,8%. Pragul electoral este de 4% pentru formațiuni politice.

Situația similară se atestă și în cazul încrederii pe care o au respondenții față de personalitățile politice. Liderii clasamentului sunt președintele Igor Dodon și liderul PAS, Maia Sandu, cu 35,7% și, respectiv, 21,5%. Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, s-a clasat pe locul 4, acumulând 2,1% din încrederea respondenților.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-29 octombrie de către Fondul Opiniei Publice, la comanda Ziarului Timpul. Volumul eșantionului chestionat este de 4517 oameni din 290 de localități din toată țara, având o marjă de eroare de +/- 1,5%.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.