Ghimpu: Silvia Radu este candidatura lui Plahotniuc. Socialiștii au făcut jocurile PD-ului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a preluat controlul asupra Primăriei, cu ajutorul lui Igor Dodon, după ce luni au fost numiți cei doi viceprimari, Silvia Radu și Ruslan Codreanu, susține liderul PL Mihai Ghimpu.

Ghimpu a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că „Silvia Radu este candidatura lui Plahotniuc”, iar acest lucru „este clar încă din cadrul alegerilor prezidențiale”, când aceasta a candidat pentru a „rupe voturi de la cineva”.

Totodată, el a semnalat faptul că fără participarea socialiștilor acest scenariu nu ar fi putut fi realizat.

„Tot ceea ce are loc demonstrează că ei sunt într-o alianță și în CMC. Chestiunile au fost excluse de pe ordinea de zi la solicitarea lui Ion Ceban. Binomul s-a pus și aici în aplicare, iar Plahotniuc a preluat conducerea capitalei cu participarea socialiștilor”, a mai declarat Mihai Ghimpu.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat că liberalii vor ataca în instanță decizia de luni, pe care o consideră ilegală.

„Doar primarul mandatat de alegătorii municipalității este în drept să propună viceprimarii. Consilierii din partea fracțiunii PL din CMC au pregătit o cerere în instanța de judecată pentru a contesta legalitatea dispozițiilor de desemnare a Silviei Radu și a lui Codreanu. Vom scrie din numele PL demersuri către ambasadele acreditate de la Chișinău și Consiliului Europei pentru a le arăta derapajele grav întru a ne ajuta să depășim aceste abuzuri grave”, a menționat Valeriu Munteanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...