Potrivit lui Tackitt, a avut loc un schimb de focuri între bărbatul înarmat şi doi cetăţeni care aveau la rândul lor arme, în timpul unei urmăriri cu maşini după atacul din biserică.

"Au fost câteva schimburi de focuri, cred, inclusiv pe drum, iar apoi maşina atacatorului a cedat. Credem că în acel moment atacatorul şi-a tras un glonţ care i-a cauzat moartea", a spus şeriful.

Duminică, în jurul orei 11,20 (17,20 GMT), un "bărbat tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani", "îmbrăcat tot în negru", înarmat cu o puşcă de asalt şi purtând o vestă antiglonţ, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas, au informat autorităţile locale.

El şi-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care şi-a luat arma şi l-a înfruntat. Atacatorul a reuşit să fugă, dar a fost găsit mort în maşina sa la puţin timp după aceea.

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanţă de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morţi, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.