Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.11.2017

Vitalie Zaharia: Apelați la echipa MIEPO pentru realizarea proiectelor și a planurilor voastre de dezvoltare

Cu suportul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, astăzi, la Comrat, a avut loc cea de a III-a ediție a Forumului de afaceri „Invest Găgăuzia”.

Potrivit MIEPO, evenimentul a reunit companii din Republica Moldova și regiunea de sud a țării, delegații de afaceri din 14 țări din spațiul european și CSI, precum și autorități publice centrale și locale, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.

Potrivit directorului general al MIEPO, Vitalie Zaharia, ”Invest Gagauzia 2017” este unul din evenimentele dedicate promovării investițiilor în Republica Moldova la nivel regional. Forumul asigură o continuitate a Moldova Business Week 2017, care a arătat un interes major al antreprenorilor pentru săptămâna de afaceri, dar și rezultate încurajatoare. Acele 30 de reuniuni de business desfășurate la Moldova Business Week 2017, la care au participat antreprenori din 20 de țări s-au încheiat cu 32 de potențiale contracte investiționale și minimum 10 de export.

În calitate de partener strategici ai forumului, MIEPO urmărește promovarea potențialul economic al Găgăuziei, să ofere posibilitatea cât mai multor întreprinderi locale să-și găsească partenerii, sursele de finanțare și piețele de desfacere.

”La evenimentul de astăzi ne-am propus să creștem interesul investitorilor străini pentru afaceri în regiunea de sud a țării și pentru noi proiecte investiționale. În acest sens, Găgăuzia are un potențial de afaceri și de dezvoltare enorm. Doar în ultimii ani în regiune s-au înregistrat peste 400 companii noi, dintre care 32 cu capital străin. Anul acesta au fost deschise două sub-zone ale ZEL Vulcănești – una la Comrat în care va fi localizată o fabrică ”Fujikura” și alta la Ceadâr-Lunga, în care o companie germană deja și-a declarat intenția de a investi. De asemenea, Găgăuzia are avantajul de a avea în apropiere Portul Internațional Liber ”Giurgiulești” – o platformă unică de conexiune cu diverse piețe externe pe cale maritimă, dar și de dezvoltare a unor noi industrii, așa încât să devină o locomotivă pentru dezvoltarea regiunii.

Utilizând această ocazie, sugerez companiilor din Găgăuzia și oaspeților de peste hotare să nu ezite să apeleze la echipa MIEPO pentru realizarea proiectelor și a planurilor voastre de dezvoltare”, a spus Vitalie Zaharia.

În continuare MIEPO va organiza și alte evenimente investiționale regionale. Următorul forum va avea loc în curând, la Edineț. Cu acest prilej directorul general al MIEPO a invitat mediul de afaceri și autoritățile să participe la eveniment și să și-și găsească soluțiile de afaceri necesare - noi programe de finanțare a afacerii, instrumente de suport, suport la accesarea piețelor etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus