Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Mihai Ghimpu la…

Reacția lui Mihai Ghimpu la numirea viceprimarilor de către Grozavu: „Un om care este certat cu legea vine chipurile să aducă Chișinăul pe o cale corectă”

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a susținut azi o conferință de presă în cadrul căreia a criticat numirea celor doi viceprimari –  Silvia Radu și Ruslan Codreanu, în funcție de către Nistor Grozavu. Totodată, Ghimpu a spus că această decizie ar fi departe de a reprezenta un stat de drept și democratic. 

„Un om care a deținut o funcție înaltă trebuie să-și dea seama că a fost aruncat în foc și că este băgată într-un exercițiu în care nici nu conștientizează ce se poate întâmpla. Acest nou primar interimar deja a dat dispoziție ca toate lucrurile să fie scoase din cabinetul primarului general Dorin Chirtoacă și duse în altă încăpere. Asta e strigător la cer și demonstrează că noi nu avem de-a face cu oameni care reprezintă legea, dar cu oameni care reprezintă cu totul altceva, care nu are nimic comun cu statul de drept și democratic. Vom merge pe calea juridică. Un om care este certat grav cu legea vine chipurile să aducă Chișinăul pe o cale corectă, eu cred că Grozavu a făcut acest lucru pentru că organele au probe că a încălcat legea și ca să-și salveze pielea este gata nu doar să numească viceprimari, dar și ca primarul general să stea la închisoare numai ca el să fie liber”, a spus Ghimpu.

Ghimpu a prezentat și imagini care arată cum lucrurile lui Dorin Chirtoacă sunt scoase din birou, „la indicația lui Nistor Grozavu”.

Azi dimineața, primarul interimar al mun. Chișinău Nistor Grozavu a anunțat că se retrage din funcție. Totodată, Grozavu a anunțat și despre numirea a doi viceprimari ai capitalei – unul fiind fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, și altul consilierul municipal al PPEM, Ruslan Codreanu.

Citiți și: Cum arată casa și ce avere are Silvia Radu, noul primar interimar al mun. Chișinău 

Ce avere declară viceprimarul Ruslan Codreanu