02:14:35 24.04.2024
Stiri

Primul ORDIN al primarului INTERIMAR, Silvia Radu, dezvăluit de Mihai Ghimpu

Social 06.11.2017 15:35 Vizualizări4866 Autor: Ziarul National
Primul ORDIN al primarului INTERIMAR, Silvia Radu, dezvăluit de Mihai Ghimpu


Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, susține că după ce a fost numită „ilegal” în funcția de primar interimar al capitalei de către viceprimarul Nistor Grozavu, Silvia Radu a dat astăzi deja un prim ordin - ca lucrurile primarului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, să fie strânse din birou și duse într-o încăpere alăturată.

Mihai Ghimpu a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, poze din biroul lui Dorin Chirtoacă de la Primărie care ar confirma acest lucru.



În opinia liderului PL, scenariul preluării conducerii capitalei ar fi fost pregătit din timp „de Plahotniuc și Dodon”, iar astăzi, odată cu numirea celor doi viceprimari, acest lucru a devenit clar: „Dodon a spus anterior că, în toamnă, Primăria Chișinău va avea o altă conducere. Iată, binomul și-a realizat planul”.

„Acest drept (de numire a viceprimarilor, după două tentative nereușite de a discuta subiectul la Consiliul Municipal Chișinău - n.r.) îi aparține numai primarului general, nu unui individ, unui impostor, așa cum s-a întâmplat. Un viceprimar rămâne viceprimar, nu poate fi primar interimar”, a declarat Mihai Ghimpu, adăugând că, astfel, a fost încălcată Constituția.

Liberalul a mai acuzat Partidul Democrat că, după ce a eșuat de mai multe ori la alegerile pentru conducerea primăriei, astăzi „a intrat pe ușa din spate acolo” și că Silvia Radu „va fi folosită ca și Grozavu”: „Următorul pas (al lui Grozavu - n.r.) va fi să-și dea demisia din funcția de viceprimar. Visul lui de a fi membru al PD nici nu a fost discutat”.

„Nu trebuie să fim naivi și să recunoaștem că Silvia Radu este candidatura PD”, a mai spus liderul liberal. Potrivit lui, această candidatură a fost „încercată” în alegerile prezidențiale din anul trecut pentru a fura voturi de la Maia Sandu.

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a anunțat că Partidul Liberal a pregătit deja actele pentru a contesta în judecată legalitatea numirii în funcție a viceprimarilor Silvia Radu și Ruslan Codreanu, și că se va adresa inclusiv la Curtea Constituțională pentru a interpreta situația în care s-a pomenit primarul ales Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md