Sturza comentează interviul cu Proca: La începutul anului 2016, Plahotniuc a fost „salvat” de serviciile secrete românești. Acum acestea l-au trădat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul și liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a fost „salvat” de serviciile secrete românești la începutul anului 2016. O spune fostul prim-ministru Ion Sturza, care admite că, în prezent, acestea l-au trădat, altfel nu era posibilă realizarea interviului cu killerul Vitalie Proca.

„E știut lucru, la începutul anului 2016, domnul Plahotniuc a fost „salvat” de serviciile secrete românești. Vizita-fulger de la sfârșit de 2015 la București, întâlnirile la cel mai înalt nivel, Președintele – convins că e unica soluție de a contracara „tancurile rusești”, doamna Nuland – convinsă și ea că unica soluție este Plahotniuc… Drumul spre fotoliul de prim-ministru părea deschis, dacă nu ar fi fost „mofturile” domnului Timofte. Și asta la doar câteva zile după ce în aceleași birouri lucrurile erau setate altfel. Are ce are domnul Plahotniuc în a convinge Bucureștiul. Lucru pe care eu, trebuie să recunosc, nu-l am”, scrie Sturza într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Doar că, spune Sturza, „tancurile rusești” nu au plecat, iar Dodon, exponentul fidel al Federației Ruse, a fost ales cu brio președinte printr-o combinație pusă la cale de GBC și CC.

„Numai că „tancurile rusești” se pare că nici nu au plecat. Dodon, exponentul fidel al Federației Ruse, a fost ales cu brio președinte printr-o combinație pusă la cale de GBC și CC. Se pare ca Plahotniuc „NU a livrat”ce au așteptat cei de la București”, mai scrie Sturza.

Referitor la dezvăluirile killerului Vitalie Proca, cum că Plahotniuc este cel care i-a comandat omorul bancherului rus, Gherman Gorbunțov, Sturza susține că acesta a dat în vileag relația lui Plahotniuc, cu serviciile secrete românești.

Potrivit acestuia, faptul că cineva a reușit să vorbească cu Proca înseamnă că Bucureștiul nu-l mai susține pe oligarh.

„Interviul cu Proca a fost făcut într-o instituție de maximă siguranță din România. Aici e marea problemă a domnului Plahotniuc. L-au „trădat”, abandonat, serviciile românești? Se pare că da. Asta e grav. Acesta este începutul sfârșitului. Asta trebuie de înțeles. În rest, doar fum…”, spune fostul premier.

„Jalnic și penibil arată scena politică din Republica Moldova. Filmul „dezvăluirilor” celui a cărui profesie e să omoare oameni nu ar fi meritat să fie luat în serios. Un individ, asasin în serie, prins de justiția română, condamnat la ani grei de pușcărie, numai credibil nu e. Alt tip, Gorbunțov, „bancherul negru” al mafiei care a condus Calea Ferată a Federației Ruse, nu este mult mai breaz. (…) Dar Vlad Polhotniuc? Nu e glumă! E liderul suprem actual al Republicii Moldova. De el realmente depinde soarta milioanelor de moldoveni. Se dorește lider formal, prim-ministru, și de ce nu președinte?! Cineva ar spune: „Ei și ce, moldovenii sunt toleranți, acceptă totul”! Și totuși. Te pune pe gânguri și dacă ți-e „pofig”. Sau dacă ești un beneficiar al sistemului redistributiv al corupției centralizate. Trepădușii mercenari ai propagandei holdingului tot au o dilemă, ce să mai inventeze pentru a contracara paguba imensă de imagine”, a comentat Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...