/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Consiliul Politic Naţional al Platformei DA susţine crearea unei alianţe cu PAS la următoarele alegeri parlamentare

missing
06 noiembrie 2017, ora 12:59

Potrivit unui comunicat de presă, alianța presupune formarea unui bloc electoral pe liste comune și înaintarea candidaților comuni pe circumscripții (în eventualitatea rămânerii în vigoare a sistemului electoral mixt și participării la scrutin).

Organul reprezentativ al Platformei DA reiterează că referendumul legislativ privind anularea modificărilor din Codul electoral, care prevăd întroducerea sistemului electoral mixt, este mijlocul constituțional eficient de eliminare a acestui derapaj antidemocratic cras, comis de guvernarea hibrid Plahotniuc-Dodon.

„Luând act de refuzul guvernării de a da curs inițiativei Platformei DA privind organizarea unui referendum pe acest subiect, Consiliul Politic Național a împuternicit Biroul Politic Permanent și presedintele formațiunii să extindă discuțiile privind oportunitatea demărării procesului de declanșare a plebiscitului enunțat și cu alte forțe de opoziție reală, precum și cu societate civilă, independentă”, se menționează în comunicat.

Menționăm că anteior și a PAS a anunțat despre decizia de a mearge într-un bloc electoral cu PPDA la alegerile parlamentare din 2018. Cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate susțin că mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram