„Păstorii” de taxi, una dintre cele mai căutate „meserii” din Coreea de Nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă afacere a apărut în domeniul taximetriei din Coreea de Nord, aceea de „păstori” de clienți, scrie publicația sud-coreeană Daily Nk, citând surse sub acoperire din provincia istorică nord-coreeană Pyongan.

„Păstori”, așa sunt numite în argoul taximetriștilor nord-coreeni persoanele care prestează pentru aceștia servicii de „agățat” clienți.

„Proprietarii privați de taxiuri” angajează „cu jumătate de normă” femei și bărbați carismatici care „le pot asigura” un număr cât mai mare de clienți, a declarat o sursă pentru Daily Nk.

Există o competiție „acerbă” între cei care vor să lucreze ca „păstori”.

Cele mai căutate mijloace de transport sunt microbuzele, ale căror proprietari sunt dispuși să plătească sume considerabil mai mari pentru umplerea până la refuz cu călători a vehiculului.

Fiecare „păstor” primește 1 dolar/client. „«Păstorii» câștigă, de obicei, aproximativ 30 de dolari pe zi, dar într-o zi bună pot câștiga până la 50 de dolari”, a mai explicat sursa citată.

„Mulți oameni vor să facă acest lucru”, a subliniat sursa, adăugând că „atâta timp cât numărul taxiurilor va continua să crească, va crește și numărul acestor persoane care vor să practice acest job nou”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...