Prețuri mai mari pentru carne, ouă, struguri și semințe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cele nouă luni ale anului curent, prețurile la produsele agricole au crescut cu aproape 1 la sută. Cele mai mari scumpiri au fost operate la struguri, leguminoase pentru boabe, cartofi și floarea soarelui, carne și ouă.

Conform datelor oferite de Biroul Național de Statistică, a produsele vegetale preţurile producătorului s-au majorat în medie cu 0,2%. Mai esenţial au crescut preţurile la fructe sâmburoase – cu 29,3%, pomuşoare – cu 20,4%, struguri – cu 11,1%, soia – cu 6,6%, grâu (exclusiv seminţe de soi) – cu 6,1%, orz – cu 3,7%, porumb (exclusiv seminţe de soi) – cu 2,8%.

Totodată, au scăzut preţurile de vînzare la legume de câmp – cu 35,2%, leguminoase pentru boabe – cu 23,3%, cartofi – cu 12,3%, floarea soarelui (exclusiv seminţe de soi) – cu 6,9%.

La produsele animaliere a fost înregistrată majorarea preţurilor producătorului cu 3,2%. Аu crescut preţurile la porcine (în masă vie) – cu 20,3%, ouă alimentare – cu 10,1%.

Totodată, au scăzut preţurile de vînzare la ovine și caprine (în masă vie) – cu 12,4%, bovine (în masă vie) – cu 11,5%, păsări (în masă vie) – cu 7,1%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...