"În ultimele 48 de ore, locuitorii din Penang s-au strâns pentru a se ajuta reciproc, în cea mai gravă criză provocată de inundaţii din memoria recentă", a declarat luni şeful executivului din provincia Penang, Lim Guan Eng, pe reţelele de socializare.El a mulţumit donatorilor pentru ajutorul acordat în furnizarea şi distribuirea produselor alimentare, adăugând că în prezent este nevoie de "kituri de curăţare, camioane şi vehicule mari pentru a strânge gunoiul şi arborii căzuţi, dar şi de voluntari pentru a ajuta la curata locuinţelor afectate de inundaţii".

În pofida vremii nefavorabile, examenele şcolare la nivel naţional au început luni pentru zeci de mii de elevi din provinciile Penang şi Kedah, potrivit publicaţiei Star Online. Elevii din zonele afectate au sosit la şcoală fără a purta uniforme, în camioane şi furgonete puse la dispoziţie de către poliţie, a precizat presa locală.

Departamentul Meteorologic din Malaezia a indicat duminică că ploile au fost cauzate de "o zona de presiune atmosferică scăzută în cele două state", care a produs intensificări ale vântului şi umiditate, potrivit publicaţiei New Straits Times.