05:13:13 19.04.2024
Stiri

Fost ministru: „PD a intrat pe ușa din SPATE la Primăria Chișinău”

Politică 06.11.2017 12:16 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
Fost ministru: „PD a intrat pe ușa din SPATE la Primăria Chișinău”


Fostul ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, este de părere că numirea viceprimarului de Chișinău, care va asigura și interimatul funcției de primar al capitalei, Silvia Radu, ar fi opera Partidului Democrat (PD).

„Partidul Democrat a intrat pe ușa din spate la Primărie… După ce nu a reușit să câștige în alegeri libere și cinstite primăria capitalei, de două ori consecutiv, cu două femei, astăzi, pe a treia, PD a introdus-o abuziv pe ușa din spate a primăriei, violând în mod barbar orice norme democratice în acest sens. Doar în Republica Moldova vei putea întâlni o astfel de măsură defectă de înțelegere și aplicare a democrației și statului de drept, când un viceprimar (declarat de Consiliul Europei – individ neautorizat) numește prin dispoziție alți doi viceprimari, apoi pe unul dintre acești (Silvia Radu – „independentă” de la PD) îl desemnează drept primar general interimar, iar dumnealui (Nistor Grozavu – îndrăgostit subit de PD, fiind în așteptare febrilă a acceptării sale în rândurile izbăvitoare și protectoare ale partidului de guvernare) își rezervă, prin dispoziție, „umila” poziție de simplu viceprimar”, a comentat liberalul pe Facebook.

Munteanu amintește că Chișinăul a mai trecut printr-o astfel de situație de „atac raider” asupra conducerii Primăriei capitalei, când, după plecarea lui Serafim Urechean în Parlament, comuniștii lui Voronin „au înșurubat în funcția de primar general interimar mai multe personaje comice, mizând până la urmă la alegerile din 2007 pe arhicunoscutul (pentru diferite isprăvi) Veaceslav Iordan, care a beneficiat de suportul masiv al guvernării de atunci în rezolvarea treburilor capitalei, dar nu au reușit atunci și nu vor reuși nici acum să păcălească alegătorul atent și școlit al Chișinăului…”.

„Vom trece prin filtrul instanțelor de judecată toate actele care au stat la baza acestui atac nestăpânit asupra voinței alegătorilor din Chișinău, nădăjduind (aproape naiv) că Themis, legată fiind la ochi, va face dreptate pentru locuitorii capitalei”, a anunțat Valeriu Munteanu.

Menționăm că viceprimarul Nistor Grozavu și-a numit în funcție, azi-dimineață, doi colegi noi - Silvia Radu și popular-europeanul Ruslan Codreanu. Grozavu a anunțat că se retrage din funcția de primar interimar și a desemnat-o în locul său pe Silvia Radu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md