Chirtoacă, sfătuit să demisioneze: Planurile PD-ului de a deține Primăria până la următoarele alegeri din 2019 vor fi date peste cap

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrul BPN al PAS, Sergiu Litvinenco, îi recomandă primarului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, să își prezinte demisia, pentru a nu permite Partidului Democrat să obțină controlul asupra Primăriei până la alegerile din 2019, totodată, demonstrând prin asta că atât el, cât și unchiul său, Mihai Ghimpu, au ieșit din „captivitatea coordonatorului”, așa cum declară.

„Chirtoacă și Ghimpu au acum o șansă reală să demonstreze țării întregi că au ieșit din captivitatea coordonatorului. Cum? Simplu – prin semnarea unei cereri de demisie din partea lui Chirtoacă. Și atunci toate planurile PD-ului de a deține primăria până la următoarele alegeri din 2019 (fără alegeri) sunt date peste cap. Un fel de șah și mat”, spune Litvinenco într-un mesaj pe o rețea de socializare.

În opinia acestuia, dacă, în următoarele zile, PL și Chirtoacă vor lansa „critici” și „atacuri” pe Facebook sau în cadrul conferințelor de presă, va fi clar că Mihai Ghimpu ține la „contractele sale cu Statul”.

„Dacă însă în zilele următoare în loc de cererea de demisie vom urma ”critici” și ”atacuri” pe facebook sau pe la conferințe de presă și emisiuni televizate, scrisori deschise adresate divinităților sau personajelor istorice, va fi clar că contractele cu Statul ale lui Ghimpu și riscul transformării ”arestului la domiciliu” în ”arest preventiv” pentru Chirtoacă sunt lucrurile care cu adevărat contează pentru cei doi”, se mai arată în mesajul membrului BPN al PAS, Sergiu Litvinenco.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...