/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Cine este Silvia Radu, noul primar interimar al Chișinăului și ce avere deține

missing
06 noiembrie 2017, ora 11:44

Astfel, potrivit declarației de avere prezentată la Comisia Electorală Centrală Radu a obținut în 2015 un salariu de peste șase milioane de lei, iar alte trei milioane le-a obținut în același an din alte surse și din depuneri financiare a avut câștiguri de 2,7 milioane de lei. Astfel, timp de un noul primar interimar al Chișinăului a înregistrat venituri de peste 10 milioane de lei.

Totodată, Familia Radu are în posesie două apartamente și o casă cu peste 200 de metri pătrați. Totodată, dețin trei terenuri agricole cu o suprafață de peste 35 de hectare. Silvia Radu are pe numele său un automobil de model Wolkswagen Passat Sedan, iar soţul său, un Audi A8 Sedan şi un camion Wolkswagen.

În 2016, când a prezentat declarația de avere, Radu a a indicat că este proprietara companiei „Gate for Capital Limited”, fondată în Marea Britanie și are acţiuni la „Banco Sandander”, instituţie financiară din Spania. Iar, din din 2014, deține și 10$ din acţiunile companiei străine „Fresh & Green”. Totodată, în declarație sunt indicate 14 conturi de card pe care cumulativ se găsesc 33,6 mii de lei şi 184,9 mii de euro, echivalentul a peste 4 milioane de lei.

Menționăm că până în 2015 Silvia Radu s-a aflat în fruntea companiei „Gas Natural Fenosa” în Republica Moldova. Anterior, în perioada 2000–2008 a fost secretar general, director corporativ și vicepreşedinte corporativ în cadrul aceleiași companii.

Ea a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept Economic, este licenţiată în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova. Totodată, a absolvit Programul de administrare profesională a afacerilor al Şcolii de Business din cadrul Universităţii Navarra din Spania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram