Șoferi beți la volan care încalcă limitele de viteză, nu respectă indicatoarele rutiere și depășesc neregulamentar, sancționați de poliție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 31 de accidente rutiere grave au avut loc în ultimele 3 zile pe traseele naționale, în urma cărora au decedat 2 persoane și alte 40 au primit diferite traumatisme. Potrivit Inspectoratului Național Patrulare, cauza preliminară este depășirea limitei de viteză, nerespectarea indicatoarelor rutiere și depășirea neregulamentară.

Chiar dacă au loc accidente cu consecințe grave, șoferii continuă să consume băuturi alcoolice și să urce la volan. Astfel, în perioada 3 – 5 noiembrie, inspectorii de patrulare au documentat peste 40 de conducători auto care conduceau automobilul în stare de ebrietate, iar circa 700 au depășit limita de viteză admisă.

Alții 51 de cetățeni au fost surprinși consumând băuturi alcoolice în locuri publice. Totodată inspectorii de patrulare au intervenit la peste 90 de solicitări din partea cetățenilor.

Atenționăm că pe parcursul următoarelor zile, angajații INP vor intensifica patrularea pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora.

Totodată, INP recomandă șoferilor să nu conducă în stare de ebrietate sau dacă se simt obosit, să conducă prudent și să păstreze distanța între automobile. De asemenea, se recomandă ca șoferii să nu iasă la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică și să conducă prudent pe carosabilul umed fără a depăși limita de viteza admisă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...