Cum arată casa noului primar interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu

silvia-radu-casa-740×370

Silvia Radu, care va exercita în următoarea perioadă funcția de primar interimar al Capitalei, a fost candidat independent la funcţia de preşedinte al R. Moldova. Ea deţine bunuri imobile de milioane.

Aceasta are o casă de lux în sectorul Buiucani al Capitalei şi două apartamente în centrul oraşului Chişinău, scrie zdg.md.

Împreună cu soţul, Vergiliu, aceasta a fondat o companie cu activităţi declarate în agricultură, prin intermediul căreia gestionează zeci de hectare de terenuri. Soţul Silviei Radu administrează şi o companie cu activităţi imobiliare. Totodată, conform declaraţiei cu privire la venituri şi proprietate depusă la Comisia Electorală Centrală, Silvia Radu a ridicat, pe parcursul anilor 2014 şi 2015, un salariu cumulat de peste 10 milioane de lei din funcţia de preşedintă a „Gas Natural Fenosa”, cel mai mare distribuitor de energie electrică din ţară.

430 de mii de lei pe lună, salariul de la „Red Union Fenosa”

Fosta administratoare a companiei „Red Union Fenosa” deţine, în Chişinău, cel puţin patru bunuri imobile. Datele de la Cadastru arată că Silvia Radu şi soţul său sunt proprietarii unei case de locuit impresionante pe str. Milano din sect. Buiucani al Capitalei, pe care au cumpărat-o în anul 2004. Între 2006 şi 2009, imobilul a fost gajat la Energbank pentru un milion de lei. În 2005, la un an de la procurarea casei, soţii Radu devin proprietarii unui apartament în inima Chişinăului, pe bd. Ştefan Cel Mare şi Sfânt. Locuinţa are 67,5 m.p. În 2011, soţii Silvia şi Vergiliu Radu devin proprietarii unui spaţiu nelocativ pe str. Octavian Goga din sect. Râşcani, cu o suprafaţă de 42,5. m.p. În 2014, Silvia şi Vergiliu Radu mai cumpără un apartament, pe str. Serghei Lazo, într-un bloc în care deţin apartamente familiile Ghimpu şi Chirtoacă. Locuinţa, finalizată acum doi ani, are 138,9 m.p. Cei doi soţi au investit în bunul imobil începând cu anul 2011. Toate bunurile familiei Radu au fost puse în gaj de-a lungul anilor pentru credite de milioane de lei.

Silivia Radu este, împreună cu soţul, fondatoare la firma „Radu-Agro”, cu activităţi declarate în „cultura strugurilor”. SRL-ul deţine terenuri agricole în raionul Hânceşti. Totuşi, cel puţin în 2012, data prezentării ultimului raport financiar, SRL-ul nu declara bani din activităţile sale. Vergiliu Radu mai este şi administratorul întreprinderii cu Capital Străin „Frias Invest Group” SRL, fondată de spaniolul Frias Marcos. Principala activitate declarată a firmei este „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii”.

Silvia Radu are 44 de ani, fiind originară din oraşul Hânceşti. Ea a studiat la Universitatea din Navarra, Spania, la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine. Dar şi la Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM (Relaţii Internaţionale).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente