Nistor Grozavu: Silvia Radu este noul primar general interimar al Capitalei, alături de Ruslan Codreanu voi activa în calitate de viceprimar

Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți oficial în funcția de viceprimari de Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, care a declarat că a semnat deja două dispoziții în acest sens. Totodată, Nistor Grozavu a declarat că el se retrage din funcția pe care o exercită la moment.

De menţionat că fostul preşedinte al companiei Union Fenosa Silvia Radu va exercita funcţia de primar interimar al capitalei. Potrivit lui Nistor Grozavu, Silvia Radu este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei, are o experiență bogată, vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției.

„Am acceptat acest interimat din cauza unei situații de criză în ideea că aceasta va fi pentru o perioadă scurtă. Așa am spus când am revenit la serviciu. Nu-mi doresc să ocup acesta funcție contrar Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Am acceptat doar ca să deblochez activitatea Primăriei Chișinău. La moment, este nevoie de o echipă completă, dar după ce am discutat cu fracțiunile am înțeles că nu este voință politică”, a declarat Nistor Grozavu.

Nistor Grozavu a precizat că astăzi este ultima ședință a Primăriei pe care o va conduce, iar următoarele vor fi prezidate de Silvia Radu.

Numirea celor doi viceprimari a fost făcută în baza articolului 17 al Legii privind statutul municipiului Chișinău, care prevede că, dacă viceprimarii nu sunt aleși de Consiliul municipal Chișinău, ori subiectul este exclus din agendă la două ședințe consecutive ale CMC, Primarul general numește viceprimarii prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

De menționat că aceste proceduri legale au fost respectate. Subiectul alegerii viceprimarilor a fost în agenda CMC la două ședințe consecutive și s-au exclus din agendă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.