Noul viceprimar al capitalei Ruslan Codreanu: Interesul chișinăuianului va dicta prioritățile Primăriei

Noul viceprimar al capitalei, Ruslan Codreanu, intenționează să continue lupta cu birocrația și corupția din structurile primăriei, dar și să amelioreze calitatea serviciilor prestate chișinăuienilor.

Într-o postare pe pagina sa oficală de Facebook, Ruslan Codreanu a menționat că va depune toate eforturile pentru a aduce Primăria cât mai aproape de cetățeni.

Potrivit lui Codreanu, una din prioritățile sale imediate va fi îmbunătățirea dialogului dintre cetățeni și societatea civilă cu Primăria mun. Chișinău pentru a dezvolta proiecte urbane durabile.

„Începând cu mandatul de consilier municipal, am spus în repetate rânduri că Primăria are probleme extrem de grave, de la corupție până la proasta administrare. Nu aș fi vrut să rămân doar la critică și constatări. Din funcția de viceprimar voi sprijini modernizarea instituției, astfel încât interesul chișinăuianului să dicteze prioritățile Primăriei”, a declarat Ruslan Codreanu.

El a mai spus că nominalizarea sa în această funcție va contribuie la deblocarea activităților din Primăria mun. Chișinău.

„Îmi pare rău că această nominalizare se face abia acum, într-o situație de criză, dar mă voi bucura dacă pot contribui la deblocarea acestei crize și la o redinamizare a activității Primăriei”, a adăugat viceprimarul.

Codreanu are la activ o Licență în Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Masterat în Managementul Administrației Publice la renumita Hertie School of Governance din Berlin.

Precizăm că primarul general interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu a semnat, astăzi, două dispoziții prin care au fost numiți doi viceprimari, Silvia Radu și Ruslan Codreanu.

“Pe Ruslan Codreanu îl cunoașteți – este consilier municipal, un om cu o bogată experiență deja în administrația publică, un om foarte creativ și inspirat, am avut ocazia să colaborez foarte bine cu el și cred că împreună vom face o echipă foarte bună în conducerea Primăriei. Amândoi sunt oameni foarte serioși, integri și buni profesioniști”, a spus Nistor Grozavu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.