Timp de o săptămână, 40 de cetăţeni străini și 114 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În decursul săptămânii precedente, 40 de cetăţeni străini, dar și 114 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, la șase cetățeni moldoveni nu s-a permis intrarea în Federația Rusă, iar la un conațional în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă a fost deportat un moldovean, din UE – patru.

Totodată, în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2017, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 137 de evenimente, cu documentarea a 146 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– o trecere ilegală a frontierei de stat;
– 57 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– șase persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 51 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– 17 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– șapte tentative de trafic ilicit de bunuri;
– cinci contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– o persoană cercetată contravențional pentru abaterea de la regulamentul circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 143 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 186.150 lei și încasarea amenzilor de 85.300 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 301.419 traversări, dintre care un număr de 187.940 treceri ale cetățenilor Republicii Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 75.857 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 41.234 traversări. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, în număr de 139.727 traversări persoane și 47.048 traversări mijloace ce transport.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...