Motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume; Pe ce poziție este Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Norvegia a fost desemnată cea mai fericită țară din lume. Luminile nordice sălbatice, peisajele superbe și istoria sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să ajungeți măcar o dată în această țară.

Norvegia a depășit Danemarca și ocupă primul loc în topul celor mai fericite țări din lume, potrivit unui raport oficial citat de The Telegraph. Țările nordice au cea mai fericită populație, potrivit World Happiness Report 2017, întocmit de Sustainable Development Solutions Network.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj total pentru care s-a ținut cont de șase factori: PIB-ul per locuitor, sprijinul social, speranța pentru o viață sănătoasă, libertatea de a face schimbări în viață, generozitatea și încrederea.

România ocupă locul 57 în topul celor mai fericite țări, devansată de Cehia (23), Polonia (46) și Republica Moldova (55), dar cu o clasare mai bună decât Ungaria (75), Grecia (87) și Bulgaria (105).

Printre motivele pentru a vizita cea mai fericită țară de pe Pământ, publicația britanică „The Telegraph“ amintește:

Organizarea unui tur pentru întreaga familie

Pentru o vacanță plină de aventuri, combinați un început relaxant în Bergen, faceți un tur al Sognefjordului, cel mai lung și cel mai adânc fiord din lume, și o plimbare pe spectaculoasa vale glaciară a ghețarului Nigard. Apoi, mergeți pe căile muntelui Flam, unde puteți face o plimbare cu bicicleta și puteți admira peisajul.

Urmărirea balenei arctice

O croazieră în Insulele Vesteralen din nordul Norvegiei, în interiorul Cercului Arctic, oferă un peisaj sălbatic, unde puteți vedea balene arctice, vulturi și vidre de mare. Buksnesfjord este un loc ideal pentru a explora văile și lacurile sau pentru a experimenta pescuitul la copcă.

Peisaje superbe

Veți simți că sunteți turist în Norvegia bucurându-vă de frumusețea stelelor, la un foc de tabără. Aveți la dispoziție două fiorduri – Sognefjord este cel mai lung și cel mai adânc, spectaculosul Naeroyfjord, înconjurat de stânci abrupte de munte, cascade și vârfuri acoperite de zăpadă.

Croaziere

Minunatul serviciu de transport maritim traversează zilnic partea de coastă norvegiană de la Bergen și fiordurile din sud, până peste Cercul Arctic, până la Lofoten și extremitatea glacială a Europei. Peisajul este fabulos.

Lumini nordice sălbatice

Nordul Norvegiei este tărâmul fascinantelor aurore boreale. Tromso sau „Parisul Nordului“ este poate cel mai bun loc de unde puteți admira spectacolul magic al luminilor nordului, fiind situat în centrul zonei de maximă incidență a aurorelor boreale.

Plimbare cu giganți

Puteți avea o vacanță cu drumeții provocatoare, dar plină de satisfacții, dacă alegeți să urcați pe Galdhopiggen, cel mai înalt vârf al masivului Jotunheimenului (țara giganților din mitologia nordică). Printre atracții se numără și valea magnifică a Utladalen, cu o cascadă de 200 de metri. Înnoptările se pot face în refugii pe munte și în ferme vechi.

Norvegia, țara vikingilor și trolilor

Printre atracțiile Norvegiei se numără și un muzeu dedicat vikingilor și călătoriile pe căile ferate spectaculoase de 114 kilometri de la Raumabanen, de-a lungul râului Rauma și peste podul Kylling. De asemenea, puteți merge pe „drumului trolilor” și veți explora pe jos vârful Geirangerfjord pentru a vă bucura de priveliști de neegalat.

Fructe de mare

Unele dintre cele mai bune fructe de mare din Norvegia provin din regiunea Trondelag, unde puteți avea parte de câteva aventuri gastonomice fascinante. Printre obiectivele turistice se numără pescuitul somonului sălbatic, scufundările pentru scoici și un safari alimentar pe străzile drăguțe ale istoricului Roros.

Cultură

Arta și arhitectura oferă unicitate peisajelor culturale, artistice și naturale ale Norvegiei. Traseul turiștilor include icoane arhitecturale din modernismul norvegian, Opera de Stat Snohetta, Biserica din Urnes și Muzeul de ghețar al lui Sverre Fehn.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...