Cine este autorul masacrului din SUA, în care 26 de oameni şi-au pierdut viaţa într-o biserică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorul masacrului inexplicabil de duminică seara din Texas, în care 26 de oameni, printre şi mai mulţi copii, au fost ucişi cu sânge rece într-o biserică, a fost identificat, potrivit Fox News. Este vorba de un tânăr de 26 de ani, pe nume Devin Patrick Kelley.

Devin Patrick Kelley a deschis focul într-o biserică din Texas, în timpul slujbei de duminică dimineața (ora locală).

Potrivit presei internaționale, 26 de oameni au fost uciși, în timp ce alți 24 au fost răniți grav.

Printre cei morți se numără și un copil în vârstă de doi ani, dar și fiica pastorului. Președintele SUA Donald Trump a reacționat la scurt timp după atac pe Twitter. El a transmis condoleanțe victimelor și familiilor afectate.

Bărbatul a avut o condamnare în 2012 pentru agresiune împotriva soţiei şi copilului său. Kelley a primit diverse sancţiuni şi o retrogradare în grad în forţele aeriene americane, Air Force.

În timpul verii trecute, americanul a lucrat ca agent de pază pentru o parc acvatic din Texas. Suspectul, care locuia în New Braunfels, o suburbie a oraşului San Antonio, a fost găsit mort în maşina cu care fugise de la locul tragediei.

Atacul s-a petrecut într-o biserică baptistă din orășelul Sutherland Springs, unde aproximativ 50 de oameni asistaul la liturghie, arată presa americană. Pe lângă cei 27 de morți, alți 24 de credincioși au fost grav răniți în timpul masacrului. Printre răniți se află și un băiețel în vârstă de șase ani, care a fost împușcat de patru ori, iar șansele sale de supraviețuire sunt minime.

Despre acest atac se crede că este cel mai grav din istorie petrecut într-o biserică americană. Atacul sângeros vine la scurt timp după cel mai teribil atentat din istoria modernă a Americii: carnagiul de la Las Vegas.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...