(VIDEO) Secretarul Mitropoliei Moldovei, despre cei care cer transparență privind construcția auxiliară Catedralei: „Jurnaliști meschini” și „activiști sataniști”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Jurnaliști meschini” și „activiști sataniști”. Așa îi caracterizează preotul Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei, pe cei care cer transparență în proiectul casei parohiale din spatele Catedralei.

În cadrul slujbei de duminică, preotul a cerut susținerea consilierilor municipali pentru realizarea planului, numindu-i pe jurnaliști „meschini”, iar pe activiștii care au cerut transparență „ateiști și sataniști”.

„Mizăm pe susținerea consilierilor municipali, a opiniei publice care sunteți d-voastră și nu acești meschini jurnaliști. Noi care suntem majoritatea de ce tăcem, iar acei ateiști și sataniști sunt foarte activi”, a spus Vadim Cheibaș, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.

Amintim că în data de 31 octombrie curent, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat cu votul a 38 de consilieri municipali să fie eliberat un nou certificat de urbanism pentru un proiect privind Construcția unui bloc auxiliar la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” în scuarul Catedralei.

Și primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, se arată nemulţumit de decizia Consiliului Municipal Chişinău (CMC) privind construcția din spatele Catedralei. Acesta consideră că proiectul construcției casei parohiale este de dimensiune prea mare şi ar putea fi cheltuite milioane de lei. Acesta, propune ca să fie restaurată casa parohială care a existat mai demult, iar banii preconizați pentru construcţia nouă să fie investiţi în scopuri caritabile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...