/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ O persoana a deschis focul într-o biserică din Texas. Cel puțin 27 de morți și 24 de răniți

05 noiembrie 2017, ora 22:28

Incidentul a avut loc într-o biserică situată în Sutherland Springs, la 45 km sud-est de San Antonio (Texas), iar, după eveniment, la fața locul se înregistrează o puternică prezență a poliției, dar și a FBI.

Deși poliția nu a oferit încă un bilanț, comisarul Albert Gamez Jr. din comitatul Wilson a semnalat, pentru canalul MSNBC, citat de EFE, că cifra morților trece de 27, iar numărul răniților este de cel puțin 24 de persoane.

Informația a fost confirmată de respectivul responsabil din comitatul Wilson, unde se află First Baptist Church din Sutherland Springs, și pentru AFP, acesta precizând însă că așteaptă o confirmare oficială a acestui bilanț. “Trăgătorul este mort de asemenea”, a mai declarat el.

“Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI și forțele de ordine sunt la fața locului. Monitorizez situația din Japonia”, a scris duminică, pe contul său de Twitter, președintele SUA, Donald Trump.

Un polițist a declarat, pentru Fox News, că acum nu mai există o “amenințare activă” în biserică, acolo unde, la ora incidentului, era oficiată o slujbă religioasă.

Un martor a spus totodată pentru KSAT12, preluat de EFE, că, în jurul orei locale 11,30 (17,30 GMT), un bărbat înarmat a intrat în biserică și a deschis focul asupra celor prezenți.

Un alt martor, casier la o stație de benzină din apropierea bisericii baptiste, a indicat, pentru CNN, că a auzit circa 20 de împușcături ” în succesiune rapidă, în timpul serviciului religios”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram