Aproximativ 3.000 de oameni au fost evacuaţi şi cazaţi în adăposturi temporare după ce aproximativ 80% din teritoriul statului Penang a fost lovit de rafale de vânt cu putere de taifun şi ploi abundente, a spus Lim Guan Eng, liderul statului, într-o declaraţie.

Acesta a spus că apele au atins un nivel de 3-4 metri. Lim a avertizat, într-un mesaj postat pe Facebook, că sunt aşteptate în continuare precipitaţii şi a sfătuit cetăţenii să rămână în locuinţe.

Forţele militare au fost desfăşurate în Penang pentru a salva victimele prinse de inundaţii şi pentru a elibera drumurile.

Sute de copaci au fost doborâţi, iar drumurile au fost inundate în George Town, capitala Penang, iar multe zone au fost blocate. Potrivit agenţiei de presă naţionale, cinci persoane au fost ucise în urma inundaţiilor.

''Ne temem în continuare de incidente nedorite cauzate de rafalele puternice de vânt fără precedent şi de inundaţii'', a spus Lim reporterilor în Penang duminică dimineaţa, potrivit agenţiei Bernama.

Serviciul meteorologic malaezian prognozează în continuare furtuni în Penang precum şi în statele învecinate din nord, Kedah şi Perlis.