14:12:58 23.04.2024
Stiri

VISUL de INDEPENDENŢĂ a Cataloniei s-a TERMINAT! Gestul FATAL pe care l-a făcut acum LIDERUL Puigdemont! Nu se mai poate face NIMIC!

Știri 05.11.2017 20:20 Vizualizări3286 Autor: Ziarul National
VISUL de INDEPENDENŢĂ a Cataloniei s-a TERMINAT! Gestul FATAL pe care l-a făcut acum LIDERUL Puigdemont! Nu se mai poate face NIMIC!


Carles Puigdemont, liderul catalan, şi alţi foşti patru miniştri ai Guvernului regiunii Catalonia s-au predat duminică poliţiei belgiene, informează The Independent, citat de gandul.info.

Procurorul general al Spaniei a cerut, joi, emiterea unui mandat european de arestare pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont şi a altor patru foşti oficiali ai executivului regional, pentru rolul lor în referendumul pe tema independenţei regiunii. Aceştia sunt acuzaţi de rebeliune, răzvrătire şi folosirea defectuoasă a fondurilor publice.

„Astăzi cele cinci persoane s-au prezentat la poliţia din Bruxelles. Acestea au fost luate în custodia forţelor de ordine la 09:17 ora locală (10:17, ora României)”, a afirmat purtătorul de cuvânt al procurorului din Bruxelles, Gilles Dejemeppe, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Judecătorul va audia aceste persoane în această după-amiază. El va avea timp până luni dimineaţa să decidă soarta acestora”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cei cinci au sosit la biroul unui procuror din Bruxelles, conform presei belgiene.

Procurorul va face un anunţ despre mandatul de arestare european emis pe numele lui Puigdemont şi a celorlalţi patru miniştri.

O instanţă din Madrid a emis mandate europene de arestare pentru fostul premier catalan Carles Puigdemont şi pentru patru dintre foştii miniştri ai executivului regional: Meritxell Serret (ministrul Agriculturii), Antoni Comin (ministrul Sănătăţii), Lluis Puig (ministrul Culturii), Clara Ponsati (ministrul Educaţiei).

Cei cinci se află în Belgia şi sunt anchetaţi pentru rolul lor în referendumul din 1 octombrie pe tema independenţei regiunii Catalonia. Ei sunt acuzaţi de rebeliune, răzvrătire şi folosirea defectuoasă a fondurilor publice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md