/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Qatarul va acoperi cheltuielile privind repatrierea corpului neînsuflețit al ambasadorului Moldovei

missing
05 noiembrie 2017, ora 14:17

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o discuție telefonică cu Ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani.

Șeful diplomației qatareze și-a exprimat regretul profund în legătură cu trecerea în neființă a Ambasadorului Republicii Moldova în Statul Qatar Valeriu Tihonov și a subliniat aportul personal al diplomatului moldovean pentru consolidarea relațiilor moldo-qatareze în calitate de primul ambasador al ţării noastre la Doha.

La rândul său Ministrul Galbur a asigurat interlocutorul că compasiunea exprimată de către oficialii qatarezi de cel mai înalt nivel a fost transmisa familiei Tihonov și i-a mulțumit pentru tratamentul special, acordat lui Valeriu Tihonov pe perioada întregului mandat în calitatea sa de ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar.

Reamintim că, Valeriu Tihonov s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. El a fost primul ambasador al țării noastre în Statul Qatar, numit în această funcție la 29 octombrie 2013.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram