Senator de la București: România ar trebui să aducă forță de muncă din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Senatorul Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Parlamentul de la București, a declarat că România și Republica Moldova ar trebui să încheie un acord bilateral care să prevadă asigurarea forței de muncă în Țară din stânga Prutului.

„I-am propus domnului premier, atunci când eram consilier onorific – în ţara asta nu poţi nici măcar benevol să lucrezi, eram consilier onorific, benevol – în ceea ce priveşte forţa de muncă, i-am spus primului ministru să încheie, aşa cum Polonia încheie cu Ucraina un acord bilateral, în baza căruia două milioane de oameni din Ucraina vin să lucreze în Polonia. De ce nu facem şi noi asta cu Moldova, spre exemplu?”, a spus social-democratul, citat de Agerpres.

El i-a răspuns ambasadorului SUA, Hans Klemm, care a spus anterior, în același eveniment, că ar trebuie să ne îngrijoreze că Republica Moldova este înaintea României în ceea ce privește climatul de business, într-un top al Băncii Mondiale: „Nu mă îngrijorează că Moldova a crescut peste România, mă îngrijorează ce se întâmplă în România”.

România poate atrage toate fondurile europene disponibile, însă piața internă nu este pregătită pentru o astfel de infuzie de bani, consideră Teodorovici.

„România poate aduce în trei ani 23 de miliarde de euro, adică toți banii europeni, numai că, din păcate, piața nu poate să susțină o astfel de infuzie de bani europeni, pentru că nu mai este forță de muncă, materia primă dispare, pentru că dispar cei care produc. Dar România poate, printr-o schimbare simplă de abordare. Banul european este o sursă sigură”, a arătat senatorul.

În opinia sa, Guvernul nu trebuie să stabilească salariul minim pentru mediul privat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...