„Să se audă în Coloseu, Dodon nu este președintele meu”. Diaspora din Italia a protestat după ce Dodon nu ar fi venit la o întâlnire cu cetățenii moldoveni

protest-in-italia–in-contextul-vizitei-lui-igor-dodon–diaspora–nemultumita-ca-igor-dodon-nu-ar-fi-venit-la-o-intalnire-1509876022

Președintele Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru în Italia, ar fi trebuit să se întâlnească ieri la Roma, la Pallazo Grassi cu reprezentanți ai diasporei, potrivit Cristinei Pruteanu, activistă și moldoveancă stabilită în Italia. Președintele însă nu a venit, iar diaspora nu ar fi fost anunțată despre anularea întâlnirii.

Unimedia scrie că oamenii, ieșiți în stradă cu afișe și steagul Republicii Moldova, scandau „Să se audă în Coloseu, Dodon nu este președintele meu”.

„Desigur, indignarea noastră este foarte mare. Vă dați seama, este ceva de nedescris”, mai spunea Cristina Pruteanu.

Azi, 5 noiembrie, ar urma să aibă loc o slujbă specială la Biserica ortodoxa Russa Sfinta Ecaterina via del Lago Terrione, în contextul venirii lui Igor Dodon. Moldoveanca Cristina Pruteanu spune însă că nu știe dacă li se va permite accesul și dacă vor avea ocazia să se întâlnească cu președintele.

Video de la protest poate fi urmărit aici.

1509876554472

15098756175167

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente