11:13:51 29.03.2024
Stiri

Veşti de ultimă oră de la Moscova, înainte de un important summit: Putin şi Trump...

Știri 05.11.2017 08:02 Vizualizări2362 Autor: Ziarul National
Veşti de ultimă oră de la Moscova, înainte de un important summit: Putin şi Trump... sursa: google.ro


Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump ar trebui „să găsească posibilitatea de a avea o discuție amplă”, a apreciat sâmbătă Kremlinul, cu o săptămână înainte ca cei doi lideri să participe la summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), care se va desfășura în Vietnam, informează EFE.

Atât Kremlinul cât și însuși Trump au anunțat că se depun eforturi pentru ca o astfel de întâlnire să aibă loc în marginea summitului APEC, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 noiembrie la Danang (Vietnam).

Sunt multe aspecte de discutat de către cei doi șefi de stat, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și ar fi în interesul ambelor țări ca „cei doi președinți să găsească posibilitatea de a avea o discuție amplă”. Conflictul sirian este una dintre aceste teme de discuție, dar soluționarea sa „presupune eforturi comune pentru a obține un rezultat mai bun”, a adăugat Peskov.

Totuși, Peskov a declarat, potrivit agenției RIA, citată de Reuters, că în ceea ce privește situația din Coreea de Nord, momentan nu există nicio cooperare între Rusia și SUA. „Deocamdată nu există nicio cooperare. Doar schimburi periodice de opinii”, a explicat el.

Într-un interviu difuzat în ajun de postul de televiziune american Fox News, Trump a dat asigurări că „Putin este foarte important” pentru Statele Unite și „poate ajuta cu Coreea de Nord”. Liderul de la Casa Albă a indicat și Siria și Ucraina printre subiectele pe care le-ar putea aborda în discuția cu Putin.

Sursa: agerpres.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md