Cum arată în realitate celebra imagine de fundal de la Windows XP

Bliss (beatitudine) este numele celebrului background de la sistemul de operare Windows XP. Imaginea este una needitată, cu un deal verde și cerul albastru. Fotografia a fost făcută, în 1996, într-o zonă viticolă din California, de către Charles O’Rear. Windows a cumpărat drepturile de proprietate în 2000.

Fotografia a fost făcută cu cinci ani înainte de lansarea sistemului de operare, iar în prezent pe colina cu iarbă se află o plantaţie de viţă de vie, scrie Digi24.ro.

Fotograful a povestit în trecut că a făcut fotografia cu un aparat foto mediu și nu a fost editată.

„E o perioadă a anului, aici în Valea Napa, imediat după ploi şi chiar în timpul lor, când iarba devine foarte verde. Ştiam că sunt şanse mari să găsesc astfel de dealuri, numai bune pentru fotografiat, aşa că eram pregătit, eram atent la ceea ce mă înconjoară. În fiecare vineri, mergeam să-mi vizitez iubita, aproape de San Francisco şi, într-o după-amiază, în timp ce conduceam pe un drum de ţară, am văzut imaginea perfectă: iarba era verde, soarele strălucea, în mijlocul lunii ianuarie, cerul era senin”, a povestit el.

Așa arată acum celebra imagine de fundal de la Windows XP. Proprietarii terenului au plantat între timp viță de vie, California fiind o regiune viticolă renumită în aceast domeniu.

În ceea ce priveşte suma de bani încasată de la Microsoft, O’Rear este obligat de o clauză să nu o dezvăluie. De reţinut este că banii încasaţi de acesta îl fac al doilea cel mai bine plătit fotograf în viaţă.

Windows XP a devenit cel mai bine vândut şi cel mai folosit sistem de operare al Microsoft, poziţie pe care a păstrat-o până în 2011, când a fost depăşit de Windows 7.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.