Berea produsă cu apă din calota glaciară. Ce mesaj vrea să transmită producătorul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bere produsă cu apă topită din calota glaciară, asta s-a gândit să inventeze un producător de bere britanic, pentru a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului negării încălzirii globale, informează Agerpres.

O stică va costa 6,3 lire, iar sumele încasate din vânzarea berii vor fi donate către „10:10”, o organizație care sprijină proiectele din domeniul schimbărilor climatice.

BrewDog, firma producătoare, spune că a fost inspirată de retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, o convenție semnată de aproximativ 200 de țări, în 2015, pentru a limita efectele încălzirii globale în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a altor emisii rezultate din arderea combustibililor fosili.

„’Make Earth Great Again’ este o reacție la dezinteresul sporit al unor lideri mondiali importanți față de cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta și civilizația noastră. Berea este un limbaj universal”, a spus James Watt, cofondatorul Brewdog.

Producătorul scoțian a precizat că berea este fabricată cu apă provenită din topirea calotei glaciare și din fructe asemănătoare murelor, care cresc în zona arctică.

Eticheta noului sortiment înfățișează un robot dintr-un desen animat, care seamănă cu președintele american Donald Trump, în timp ce se luptă cu un urs polar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...