O companie aeriană va începe a cântări pasagerii. Motivul deciziei luate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania aeriană finlandeză Finnair va începe, din luna noiembrie, să-și cântărească pasagerii pentru optimizarea încărcăturii și a alimentării avioanelor companiei, informează Metropolitan.

În prezent, Finnair ține cont de datele EASA (European Aviation Safety Agency) din anul 2009, conform cărora un bărbat și un bagaj cântărește în medie 88 de kg, o femeie – 70 de kg, iar un copil de până în 12 ani – în jur de 35 de kg. Aceste cifre au fost scăzute în conformitate cu greutatea medie a finlandezilor. Conform statisticii din anul 2012, greutatea medie a unui bărbat finlandez este de 85,5 kg, iar a unei femei – de 70,4 kg, informează Rador.

Însă, cu avioanele Finnair călătoresc și persoane de alte naționalități. De exemplu chinezi, care cântăresc și mai puțin decât finlandezii. De aceea, transportatorul s-a declarat interesat de greutatea pasagerilor săi, dar și a bagajului de mână al acestora, a cărui greutate maximă este de 8 kg. De asemenea, compania dorește să afle diferența de greutate dintre bagajul călătorilor de afaceri și cel al turiștilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...