Serviciile de mesagerie criptată Whatsapp şi Telegram, blocate în Afganistan

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile afgane ale telecomunicațiilor au solicitat furnizorilor de internet să blocheze serviciile de mesagerie Whatsapp și Telegram.

Folosirea rețelelor de socializate și a serviciilor de mesagerie a explodat în ultimii ani în Afganistan.

Utilizatorii de social media și organizațiile pentru drepturile omului au fost indignate de mișcarea autorităților afgane privind telecomunicațiile, ATRA, scrisoarea acestora către furnizorii de internet fiind făcută publică în mediul online.

Anumite agenții de presă, ce au citat surse neidentificate, au transmis că mișcarea a fost ordonată de Directoratul Național pentru Securitate pentru a contracara folosirea serviciilor de mesagerie criptată de către talibani și alte grupări insurgente.

Ministrul în funcție al telecomunicațiilor, Shahzad Aryobee, a postat pe Facebook un mesaj prin care transmitea că regulatorul privind telecomunicațiile a ordonat blocarea graduală a serviciilor pentru a îmbunătăți funcționarea acestuia, în urma plângerilor primite.

Scrisoarea transmisă furnizorilor de internet de către regulatorul telecomunicațiilor, ATRA, era datată cu 1 noiembrie și semnată de un oficial, în aceasta se cerea blocarea Telegramului, Facebookului și a serviciilor de Whatsapp „fără întârziere” pentru o perioadă de 20 de zile.

În pofida solicitării, serviciile aplicațiilor și platformelor de socializare au funcționat normal săptămâna aceasta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...