15:40:08 18.04.2024
Stiri

FOTO // Ce i-a spus Igor Dodon Papei de la Roma: Și-a luat și fiii în călătorie

Politică 04.11.2017 15:30 Vizualizări4388 Autor: Ziarul National
FOTO // Ce i-a spus Igor Dodon Papei de la Roma: Și-a luat și fiii în călătorie


Președintele Igor Dodon efectuează în aceste zile o vizită de lucru în Italia, unde a mers în special pentru a se întâlni cu Papa de la Roma. Însoțit de un grup de deputați socialiști, Dodon și-a luat la întâlnire soția, dar și pe cei doi fii mai mari ai lor.

„Am avut o întrevedere cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Am menţionat importanţa pe care o acordă Moldova colaborării cu Sfântul Scaun. Ţara noastră îşi declară adeziunea pentru dezvoltarea dialogului interreligios, de consolidare a parteneriatului în sfera socială, educaţională, medicală şi alte domenii. Am remarcat rolul deosebit al Papei de la Roma în activităţile de pacificare, contribuţia sa la instaurarea echităţii şi solidarităţii în lume. Am exprimat Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluționarea problemelor contemporane de importanţă majoră, pentru implicarea sa în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii. Am subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru”, a raportat Dodon pe Facebook.

Președintele mai spune că apreciază „cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, fiind într-o dezvoltare continuă şi eficientă în ultimii ani”.

„În acest context, am amintit de întrevederea de la Havana dintre Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril. Mi-am exprimat speranţa că reluarea dialogului direct între conducătorii celor două Biserici va contribui la consolidarea ţării şi la protejarea valorilor creştine fundamentale şi, în special, la protejarea creştinilor în regiunile unde sunt înregistrate cazuri de persecutare şi discriminare a acestora. Am indicat asupra activităţii eficiente a Bisericii Catolice din Moldova. Alături de alte organizaţii religioase, Biserica Romano-Catolică desfăşoară o activitate fructuoasă în sfera socială, umanitară, educaţională, în identificarea victimelor traficului de fiinţe umane. I-am dorit Suveranului Pontif multă sănătate şi continuarea lucrărilor în numele păcii, umanismului şi dezvoltării umane”, a mai scris Igor Dodon pe Facebook.



Șeful statului anunță că va avea și o întâlnire cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md