/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Dodon s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Papa Francisc. Președintele a fost însoțit de soție și de doi feciori

missing
04 noiembrie 2017, ora 14:39

În mesajul său, Șeful statului susține că a remarcat rolul deosebit al Papei de la Roma în activităţile de pacificare, contribuţia sa la instaurarea echităţii şi solidarităţii în lume. „Am exprimat Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluționarea problemelor contemporane de importanţă majoră, pentru implicarea sa în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii”, a scris Dodon.

Șeful statului a indicat asupra activităţii eficiente a Bisericii Catolice din Moldova. Alături de alte organizaţii religioase, Biserica Romano-Catolică desfăşoară o activitate fructuoasă în sfera socială, umanitară, educaţională, în identificarea victimelor traficului de fiinţe umane.

Totodată, Dodon afirmă că a subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru.

Amintim că Dodon se află într-o vizită oficială în Italia, în cadrul căreia se va întâlni

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram