La Chișinău, în premieră, se va desfășura expoziția World Press Photo

ankara_vs

În perioada 21 noiembrie și 13 decembrie, la Chișinău va avea loc, în premieră expoziția de fotografii a câștigătorilor concursului internațional World Press Photo 2017.  Expoziție cuprinde 45 de fotografii din întreaga lume, în care sunt expuse cele mai importante evenimente ale anului, inclusiv și cele tragice, scrie newsmaker.md.

World Press Photo este considerat cel mai prestigios premiu internațional în foto jurnalism. Acesta se desfășoară anual din 1955. În urma rezultatelor concursului, se întocmește o expoziție de fotografii câștigătoare, care apoi călătorește în mai mult de 40 de țări ale lumii.

Fiecare expoziție World Press Photo reflectă cele mai importante evenimente din ultimul an: de la triumfurile sportive până la ciocnirile militare și schimbările sociale majore.

Expoziția finală din 2017 a inclus poze cu cele mai bune fotografii din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, China, Statele Unite ale Americii, Franța, Suedia, Rusia, Siria, Noua Zeelandă, India, Iran, etc.

Fotografia principală a anului 2016 a fost a fotografului turc Burkhan Oslibiji: în care a aprins ucigașul ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov. Fotografia a fost făcută câteva secunde după moartea ambasadorului. Publicarea sa a provocat un nou val de dispute privind limitele etice ale muncii reporterilor.

m2aj3s1qzzvayrcapet2

Expoziția va avea loc în perioada 21 noiembrie – 13 decembrie, la etajul al patrulea al centrului comercial Jumbo. Organizatorii sunt Centrul de Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Ambasadei Poloneze în România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente