06:40:56 20.04.2024
Stiri

UTIL // OBICEIURI de zi cu zi care te îmbătrânesc

Știri 04.11.2017 08:01 Vizualizări1912 Autor: Ziarul National


UTIL // OBICEIURI de zi cu zi care te îmbătrânesc

Îmbătrânești mai repede decât vârsta ta reală? Dacă nu-ți place ceea ce vezi în oglindă, poate ar fi timpul să evaluezi câteva dintre rutinele tale zilnice. Alimentele pe care le consumi sau felul în care dormi pot adăuga câțiva ani pe fața ta. Iată care sunt după părerea experților cele mai comune obiceiuri zilnice care duc la accelerarea îmbătrânirii și ce poți face pentru a inversa procesul.

Îndeplinești mai multe sarcini deodată

Dacă lista ta cu lucruri pe care le ai de făcut nu se scurtează niciodată, stresul vieții tale agitate, îți va taxa organismul.

Câteva studii au demonstrat că stresul cronic atrage după șine eliberarea radicalilor liberi, molecule instabile care distrug celulele și sunt responsabile de apariția vizibilă a îmbătrânirii. De aceea, este recomandat să te concentrezi pe câte o singură sarcină și abia după ce ai terminat-o pe aceasta să treci la următoarea.

Rareori sări peste desert

Pe lângă faptul că adaugi kilograme suplementare corpului tău, dulciurile pot adăuga și câțiva ani în plus pe fața ta. În interiorul organismului, moleculele zahărului atacă fibrele și proteinele din fiecare celulă. Acest proces dăunător, denumit glicare poate avea ca rezultat pierderea strălucirii, apariția cearcănelor, o piele mai puțin tonifiată, o piele pufoasă și mai multe riduri pe față. Așa că sări peste desert ori de câte ori ai ocazia ca să-ți păstrezi strălucirea tinereții.

Dormi mai puțin de cinci ore pe noapte

Lipsa somnului suficient nu numai că îți lasă cearcăne sub ochi și este asociată și cu scurtarea duratei de viață. Șapte ore de somn pe noapte este minimul acceptat. Așa că este recomandat să te pui în pat mai devreme pentru a te odihni suficient, pentru a avea energie a doua zi și a nu suferi de probleme de atenție, creștere în greutate sau deficit de concentrare.

Iubești maratonul TV

Faptul că vrei să vezi un sezon din serialul tău preferat o dată, nu e mare lucru, dar dacă stai ore în șir în fața televizorului, zilnic, atunci chiar e o problemă. Nenumărate studii au demonstrat că statul în fața televizorului contribuie la depozitarea zahărului în celule, ceea ce duce la îngrășare și la îmbătrânirea pielii.

Specialiștii recomanda ca după fiecare 30 de minute de uitat la televizor, să te ridici și să te plimbi prin casă, asta în cazul în care nu găsești altă activitate care să te întrerupă din stat.

Stai jos cea mai mare parte din zi

Pericolele unei vieți sedentare au fost foarte bine documentate: persoanele care își petrec majoritatea timpului din zi stând jos sunt expuse bolilor de rinichi, bolilor cardiovasculare și cancerului, ca să nu mai vorbim de obezitate.

În mod natural dacă faci mișcare regulat poți să previi toate aceste afecțiuni și să ai o viață mai lungă.

Nu folosești cremă pentru ochi

Este aproape obligatoriu pentru orice femeie să aibă în rutina zilnică un contur de ochi. Pielea din jurul ochilor este mai subțire, iar acolo încep să se vadă mai repede ridurile. Dacă menții acea zonă bine hidratată, poți face să dispară câțiva ani de pe fața ta.

Folosești protecție solară doar în vacanță

Crema cu protecție solară, cel puțin pe față și pe mâini trebuie folosită din mai până în septembrie, ori de câte ori ieși din casă. În vacanță trebuie aplicată cu dărnicie și pe restul corpului. Razele soarelui sunt cele mai dăunătoare pentru piele și dacă te expui acestora și radiațiilor ultraviolete nu numai că pielea pare mai bătrână, dar te expui și riscului de a face cancer de piele.

Folosești prea mult machiaj

Folosirea machiajului în exces, în special a produselor pe uleiuri, poate duce la blocarea porilorsufocarea pielii. Folosirea produselor pentru piele ce conțin parfum, chimicale iritanteși alcool duce la uscarea pielii prin înlăturarea uleiurilor naturale. Rezultatul este o îmbătrânire prematură.

Bei băuturile cu paiul

Pareexageratînsă specialiștii au argumentat că strângerea buzelorîn jurul paiului poate duce multmai repede la formarea ridurilor, în jurul gurii. Același lucru este valabilși cazul persoanelor fumătoare. Așa că obișnuiește-te să bei din pahar.

Nu consumi deloc grăsimi

Unele grăsimisunt necesare pentru menținerea aspectului fizic și senzației de tinerețe. Grăsimile sunt bune pentru menținerea pielii supletonifiate, previn apariția ridurilor și întăresc sănătatea inimiiși a creierului.

Sursa: tasta.ro



Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md