/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Egipt: O prezentatoare tv care a făcut o emisiune despre dreptul mamelor de a fi celibatare, condamnată la închisoare

04 noiembrie 2017, ora 08:42

Doaa Salah, care prezintă o emisiune săptămânală pe un canal privat, a fost găsită vinovată de “ultraj la decența publică” și ar urma să plătească o cauțiune de 10.000 de lire egiptene (circa 488 de euro) pentru o amânare a executării pedepsei, în așteptarea unui posibil apel, potrivit unor surse judiciare.

În luna iulie, Doaa Salah a prezentat o misiune în cadrul căreia ea a vorbit despre maternitatea femeilor celibatare și s-a întrebat dacă este posibil pentru o femeie însărcinată „să se mărite doar pentru nașterea copilului ei, iar apoi să divorțeze, în baza unui acord prealabil”.

Viața sexuală în cadrul căsătoriei rămâne un subiect tabu în societatea conservatoare din Egipt, notează AFP.

Plângerea împotriva prezentatoarei pentru „incitare la libertinaj” a fost depusă de un avocat. Apărarea poate face apel la verdict.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram