iPhone X a apărut şi în România. Un prim review al celui mai nou produs de la Apple

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

iPhone X a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe în septembrie, iar lumea, deodată, a fost împărţită în două. Astfel că avem două tipuri de oameni, mai nou. Cei care ridică în slăvi şi spun că ar plăti oricât pentru iPhone X şi cei care condamnă eticheta foarte generoasă de preţ. Un grup de experţi români în domeniu au pus pus mâna pe unul dintre ele astăzi şi încearcă să redea „cât mai fidel prima experienţă de utilizare”.

Un scurt preview al celui mai scump telefon din lume, aşa cum l-au văzut autorii în prima oră de utilizare, a fost publicat pe Adevărul.ro, cu promisiunea de a publica şi un review complet pentru iPhone X săptămâna viitoare.

„Trebuie menţionat de acum că impactul său, ca şi gadget, este mult mai mare decât ai putea crede”, se arată în articol.

Vedeţi mai departe concluziile autorilor:

Primul lucru care m-a lovit, atunci când l-am deschis pentru prima dată, a fost ecranul foarte mare. Oarecum mă aşteptam la asta, după toate pozele pe care le-am văzut, însă în realitate arată surprinzător de bine”. Chiar dacă terminalul nu este unul de dimensiuni impresionante, faptul că display-ul nu are aproape nici o margine îi conferă acestuia un aspect foarte interesant, chiar şi în condiţiile în care renumitul „breton” este prezent acolo sus, unde adăposteşte difuzorul şi camera frontală de detecţie facială.

Să spun că noul flagship al celor de la Apple dă o impresie „foarte premium” ar fi prea puţin. Fără să exagerez cu nimic, cred că este cel mai frumos telefon pe care l-am ţinut vreodată în mână. Nu mă întelegeţi greşit, tot nu merită preţul de 5.200-6.200 de lei, însă trebuia notat acest lucru. De altfel, cred că e singurul capitol la care Apple nu a fost contestată niciodată pentru produsele sale. Orice ai putea spune despre compania din Cupertino, băieţii ăştia fac nişte produse superbe din punct de vedere vizual.

Telefonul pe care îl folosesc zi de zi este un iPhone 7. Teoretic, el este cu două generaţii în urmă, dacă e să punem la socoteală şi „intermediarul” iPhone 8. Însă o comparaţie între iPhone 7 şi iPhone X este greu de făcut. Timpul de aşteptare de pe iOS 11.1 pe flagship este egal cu zero, lucru care nu poate fi spus despre iPhone 7, care este încă un telefon mai mult decât onorabil. Diferenţa dintre cele două este ca între un laptop de 10.000 de lei şi unul de 8.000 de lei. Îţi faci treaba perfect cu cel mai „ieftin”, însă se cunoaşte totuşi o diferenţă când treci la cel mai scump.

Un alt lucru de notat, cu care m-am jucat intens este noul Face ID. Deblocarea cu ajutorul feţei. Atunci când Apple a anunţat că va renunţa la clasicul Touch ID, autentificarea biometrică pe bază de amprentă, majoritatea specialiştilor au fost de părere că acest lucru a fost o greşeală. Părerea mea este opusă. Face ID se comportă exemplar, nu dă rateuri mai deloc. Nu am de ce să-i găsesc nod în papură, deoarece acesta nu există. Te poţi baza pe noua tehnologie la fel de bine ca pe cea veche.

Dacă m-a convins după doar o oră de utilizare? Aproape. Culorile de pe ecranul OLED sunt extrem de vii, iar pozele realizate cu camera duală de pe spate, dispusă pentru prima dată pe verticală, sunt de o calitate foarte bună. Rămâne de văzut cum mă voi înţelege cu el în săptămâna care urmează, însă un lucru pot să spun cu sus şi tare de pe acum. Nici un telefon din lume nu merită peste 5.000 de lei. Nici măcar această bijuterie”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...