/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ S-au înhărnicit în prag de iarnă. Un milion de lei pentru fațada Direcției Poliției capitalei

missing
03 noiembrie 2017, ora 18:07

De câteva zile, clădirea Direcției Poliției Capitalei a fost înconjurată de schele. În pofida frigului, muncitorii s-au apucat serios de treabă, efectuând lucrări de șlefuire, vopsire și curățare a fațadei instituției.

Responsabilii susțin că se gândesc la confortul subalternilor și că lucrările fac parte din strategia de dezvoltare a poliției.

Instituția trebuie să fie reprezentativă și să aibă condițiile minime necesare pentru a-și desfășura activitatea. Este tot transparent, facem un lucru bun pentru poliția capitalei și pentru cetățeni”, afirmă Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct IGP.

Purtătorul de cuvânt al Poliției capitalei susține că toate actele necesare pentru efectuarea lucrărilor sunt în regulă și că firma care a câștigat licitația și-ar fi asumat reparația în prag de iarnă.

Firma a prezentat toate actele necesare pentru a demonstra că este perfect legal. Firma în cauză este responsabilă de calitatea lucrărilor care vor fi desfășurate pe parcurs”, a declarat Adria Jovmir, ofițerul de presă a poliției Capitalei.

Clădirea este un monument istoric astfel încât orice lucrare urma să fie coordonată cu Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor. Responsabilii instituției, au aflat însă de la reporterii TV8 despre reparație și au mers să verifice dacă nu se încalcă legea.

Ei nu fac intervenții dar pur și simplu o reparație cosmetică. Firma care elaborează lucrările, de fapt, are licență ca restauratori. În cazul în care sunt reparații cosmetice, aceste acte nu sunt necesare conform Legislației, dar dacă va fi necesar ei sunt binedispuși de a iniția procedura și de a elabora toate actele necesare”, susține Ion Budeci, specialist principal în cadrul Agenției de Inspectare a Monumentelor.

Angajații care muncesc la Direcția Poliție s-au dovedit a fi, însă, scumpi la vorbă.

Nu am părere”.

Nu văd o problemă în asta. Doamnă sunt reprezentanții serviciului de presă”.

Poate o să arate mai frumos. – Când ultima dată a fost făcută reparație la dvs în birou și în celule? – Cred că de prin 2009”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, lucrările vor costa aproape un milion de lei – bani proveniți din fonduri europene. Totodată, Adrian Jovmir susține că în clădire există mai multe celule care ar fi fost reparate în urmă cu 4 ani și nu mai trebuie reparate. Totuși, potrivit unor informații, grupurile sanitare din Izolator, inclusiv cele destinate polițiștilor, se află într-o stare jalnică, iar bucătăria, unde persoanele reținute își prepară mâncarea, e numai igrasie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram