/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Cum reacționează persoanele vizate în interviul kilerului Proca, care face dezvăluiri despre liderul PDM

missing
03 noiembrie 2017, ora 17:45

Da, eu am fost omul care a ținut degetul pe trăgaci, dar comanda e cu totul în altă parte. Este domnul Vlad Plahotniuc. Eu nu știu cum îl vede restul lumii. Eu îl văd ca un criminal în serie”, afirmă Vitalie Proca, condamnat.

Interlopul moldovean susține că pentru omorul bancherului rus Gherman Gorbunțov, urma să primească 250 de mii de euro de la cel care i-a comandat asasinatul. După ce a ratat ținta, doar rănindu-l grav pe Gorbunțov, Proca ar fi primit o altă comandă de omor la București, pe care trebuia să o execute în schimbul unei datorii. Și de această dată a eșuat, fiind condamnat în România la 21 de ani de închisoare.

Au fost aici la mine trei procurori. E Cavcaliuc și mai sunt doi, nu știu cum le zice. Problema a fost ca eu să-l scot definitiv pe Plahotniuc din toată schema asta. Asta s-a urmărit”, mai susține Vitalie Proca, condamnat.

Vizibil era că era pregătit de cineva și pus la cale să vocifereze familia Cavcaliuc. Este o minciună, este o manipulare”, a replicat Gheorghe Cavcaliuc, șef-adjunct IGP.

Vitalie Proca a făcut și alte dezvăluiri despre viața din umbră a președintelui PDM, cum ar fi consumul de droguri sau activitatea de proxenet.

Dacă ar avea curaj să vorbească fetele de meseria cea mai veche, prostituatele care au fost duse de dânsul, s-ar aduna câteva sute. Care au vorbit ori care s-au scăpat cu vorba – au dispărut și înregistrările și nici despre ele nu se mai aude. Nu poți să te afișezi că nu-s implicat, cu poziția asta a lui. Face așa că trage cocaină multă și i se încleștează maxilarul”, a mai declarat Proca.

Democrații nu au stat mult pe gânduri. Vlad Plahotniuc și-a scos la înaintarea oastea de avocați.

La moment, se lucrează asupra creării unui grup de avocați. Fiecare persoană poartă răspundere, inclusiv de darea de informații false”, a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Procurorii insistă că omorul bancherului rus a fost comandat de Renato Usatâi. Cât despre celelalte acuzații aduse democratului, oamenii legii spun că…

„Toate declarațiile făcute în spațiul public, în situația în care sunt stabilite elemente noi sau corespund probelor acumulate, ne determină să efectuăm anumite investigații. Sigur vor fi verificate sub toate aspectele complete și obiective”, spune Vitalie Busuioc, șef adjunct PCCOCS.

În afară de faptul că vor continua să meargă prin închisori și vor găsi deținuți care, în schimbul a 2-3 mii de dolari sau a unei eliberări condiționate, vor povesti despre asasinările în care sunt implicat, ei nu mai fac nimic. Eu le știu toate mișcările”, susține Renato Usatâi, primarul orașului Bălți.

„Proca este omul care lucrează pentru client. Acum nu are armă, dar poate spune ceva contra unei sume de bani. E interesant, cât de convenabil s-au aranjat lucrurile pentru Renato Usatîi. De ce Plahotniuc ar avea nevoie de mine? Interese de afaceri nu are, supărări personale nu-s, nu ne-am certat de la fete”, Gherman Gorbunțov, victimă.

Cu două zile înainte de difuzarea interviului video cu killerul Vitalie Proca, procurorii au ieșit în fața presei și au anunțat că interlopul nu cunoaște cine ar fi comandat asasinarea lui Gorbunțov. Totuși, procurorii au mai spus, cu referire la presupuse persoane audiate de ei, că Proca ar fi dispus să declare, pentru 600 de mii de euro, că asasinatul a fost comandat de Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram