În cazul decesului tinerei aflate în dializă a fost inițiată o anchetă

Niculina-Bulat-Ludmila-Negura

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a inițiat astăzi o anchetă internă privind cazul tinerei orfane aflate în dializă, care a fost trimisă pe jos acasă, după ce se adresase la mai multe spitale cu burta plesnită din cauza ascitei, iar noaptea trecută a decedat într-un spital din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului de presă al ministrului citat, Cristina Stratulat, a menționat că ancheta internă urmează să elucideze felul în care a fost acordată asistența medicală și atitudinea personalului medical din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți, Spitalului Raional Drochia și Institutul Mamei și Copilului,  posibilele abateri de la normele de etică și deontologie medicală.

„Ancheta a fost inițiată în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș. Circumstanțele deja se stabilesc. Sperăm ca acestea să fie elucidate cât mai rapid”, a spus Stratulat.

Totodată, Ministerul a condamnat încălcările grave ale obligațiunilor de serviciu ale cadrelor medicale. Astfel, indiferent care au fost circumstanțele, din eroare, din imprudenţă sau din cauza unor cunoştinţe medicale insuficiente sau a atitudinii în exercitarea profesiunii, cei care se fac vinovați vor fi sancționați potrivit legii, inclusiv penal, civil sau disciplinar.

Niculina Bulat a fost luată ieri de serviciul Aviasan și transportată la Chișinău. Cazul a fost făcut public de un ziar de la Chișinău. Tânăra de 20 ani este originară din satul Drochia, raionul Drochia, și se afla în dializă de peste 10 de ani. Aceasta a rămas orfană după ce mama sa a decedat, fiind tot în dializă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente