Culinar.md

Cum alegem corect vinul. Ghid pentru începători

Atenție și la proveniența vinului
Pariază pe soiurile locale și îți garantăm că nu vei regreta. Un producator de vinuri romanesti poate fi echivalentul calității la cel mai bun preț. Noi pariem în această iarnă pe varietățile roșii dulci, foarte aromate, perfecte pentru masa de Crăciun. Mai ales că pot fi combinate cu succes cu tradiționalele și nelipsitele sarmale.

Cum îți dai seama de ce un vin este la reducere

Dacă alegi un magazin specializat în comercializarea vinurilor, vei găsi și varietăți deosebite, însă și reduceri la anumite băuturi. Potrivit experților, magazinele de specialitate au oferte speciale atunci când primesc varietăți de vin vintage care trebuie consumate imediat sau atunci când o băutură pur și simplu nu se vinde. Nu înseamnă că vei cumpăra un vin prost dacă le alegi, însă nu-ți face provizii. Sunt perfecte mai ales pentru o seară alături de prieteni sau în familie.

Dacă ai îndoieli, mergi întotdeauna pe varianta rose-ului

Probabil vei ridica din sprâncene, însă este cât se poate de adevărat. Vinurile rose sunt de obicei varietăți foarte fresh, cu o aciditate crescută, care le dă o savoare specială. Însă sunt și ușoare și pot fi combinate cu succes cu majoritatea felurilor de mâncare. La fel ca varietățile albe, vinurile din categoria rose pot fi servite la aperitiv, alături de un platou cu brânzeturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *