01:10:07 20.04.2024
Stiri

Distanța de la Chișinău până la Odesa, mai SCURTĂ începând din noiembrie: Înțelegere cu Tiraspolul pentru redeschiderea podului Gura-Bâcului-Bicioc

Economie 03.11.2017 15:35 Vizualizări2053 Autor: Ziarul National
Distanța de la Chișinău până la Odesa, mai SCURTĂ începând din noiembrie: Înțelegere cu Tiraspolul pentru redeschiderea podului Gura-Bâcului-Bicioc


Reprezentanții politici din procesul de negocieri pentru rezolvarea conflictului transnistrean, viceprimerul Gheorghe Balan și așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, au semnat astăzi un document privind redeschiderea podului dintre localitățile Gura Bâcului de pe malul drept și Bicioc de pe cel stâng al Nistrului.

Gheorghe Balan a declarat că redeschiderea acestui pod va scurta distanța până la Odesa, lucru de care se vor putea bucura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, agenții economici, dar și străinii.

Deschiderea acestui obiectiv va avea loc până la finele acestei luni.

Vicepremierul a mai adăugat că podul Gura Bâcului - Bicioc a fost distrus în anul 1992, în timpul războiului de la Nistru, și de atunci nu a mai fost funcțional. Asta deși podul a fost reparat în anul 2000 cu bani europeni.

„Este un moment istoric care demonstrează că părțile pot ajunge la un acord în beneficiul tuturor. Sunt sigur că pasul pe care l-am făcut astăzi este doar unul din multiplele acțiuni la care vom asista în următoarele luni”, a declarat la eveniment șeful Misiunii OSCE, Michael Scanlan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md