Usatîi despre declarațiile lui Gorbunţov: Învinuindu-mă că am cumpărat vreo declarație a lui Proca, el învinuiește instituțiile de drept din România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, anunță că este gata să treacă testul la detectorul de minciuni, în cazul tentativei de asasinare a bancherului Gherman Gorbunţov, negând afirmațiile acestuia cum că el ar fi comandat omorul şi nu oligarhul Vladimir Plahotniuc, aşa cum a dezvăluit killerul Vitalie Proca, într-un interviu exclusiv difuzat joi de postul de televiziune Jurnal TV.

Politicianul declară că Gorbunţov şi Plahotniuc sunt în relaţii de prietenii, ori cel din urmă i-a clasat 6 dosare penale pentru spălare de bani, furtul banilor din UniversalBank şi tentativă de omor. „El trebuie să recunoască dosarele acestea, deoarece Plahotniuc i le-a clasat demult”, a spus liderul Partidului Nostru. Mai mult, Usatîi spune că nu are nicio atribuție cu tentativa de omor asupra lui Gorbunțov, în schimb deţine dovezi despre participarea lui Plahotniuc în această tentativă de asasinat.

„Sunt niște aberații și am spus de mai multe ori, o să cer o reacție de la autoritățile din România. Am spus clar că toate acțiunile mele care au avut loc ce ține în dosarul în care figurează Proca, sunt martori în România, toate acțiunile mele le-am coordonat cu organele de drept din România, care cunosc în detalii tot ce s-a întâmplat, cum m-a căutat Proca pe mine, ce a cerut ce ține de protecția familiei sale, totul am făcut legal într-o strictă colaborare cu organele din România. Dacă mă învinuieşte că am cumpărat vreo declarație sau altă, asta înseamnă că el învinuiește instituțiile de drept din România, care cunosc acest caz și înseamnă că ei cu mine au participat la cumpărarea, vânzarea declarațiilor lui Proca. Gorbuntov cu Balacci își bat joc de oameni, mai că soacra lui Proca i-a pregătit armele”, a declarat Usatîi.

Citeşte şi: Proca: Plahotniuc a comandat asasinarea lui Gherman Gorbunțov. Ce dezvăluiri a mai făcut killerul

Liderul „Partidului Nostru” cere, în context, procurorului Vitalie Busuioc să trimită dosarele autorităților din România și Marea Britanie, argumentând că organele abilitate de la Chişinău sunt compromise şi necredibile.

„În România sunt alte dosare penale, dar este dosarul din Marea Britanie. Acesta trebuie verificat, lasă Busuioc să trimită dosarele în România și în Marea Britanie, nu cei din Chișinău să le verifice, nu procurori de buzunare. Dacă Gorbunţov spune adevărul, apoi el trebuie să recunoască cele 6 cauze penale, spălare de bani, furtul banilor din UniversalBank, tentativă de omor. El trebuie să recunoască dosarele acestea, deoarece Plahotniuc i le-a clasat demult. El i le-a pornit, el le-a și clasat și el trebuie să povestească despre afacerea lui comună din perioada lui Voronin. Ce, Gorbunţov a furat mii de dolari fără acoperirea lui Plahotniuc? Toate instrumentele sunt controlate de Plahotniuc, CNA, Procuratură Anticorupție, Bancă Națională”, a mai spus politicianul.

Citeşte şi: Proca nu l-a convins pe Gorbunţov: „Plahotniuc este băiat bun, un om de afaceri inteligent”

Usatîi mai spune că este foarte simplu de ce Gorbunţov îl apăra pe Plahotniuc. „Dacă el astăzi vorbește despre afacerea lui cu Plahotniuc, adică recunoaște ce au avut ei în comun și ce probleme au avut, apoi Procuratura Moldovei ce face, îl bagă înapoi pe Gorbunţov în Interpol cu acele șase dosare, care cu o viteză cosmică au fost clasate în octombrie. De aceea Gorbuntov astăzi e prizonierul lui Plahotniuc și o să vorbească tot ce îi spune lui Balacci. Gorbunţov a avut 6 dosare, dintre care pentru 3 era dat în căutare internațională. Cel puțin acesta este motivul evident, eu nu am stat cu ei să desenez scheme pentru spălări de bani. Mai sunt și alte versiuni, dar asta este cea mai evidentă”, a mai spus Renato Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...