O fată de 14 ani din Străşeni şi-ar fi omorât prietena din cauza unei datorii. Cadavrul victimei, depistat într-un parc

O adolescentă de 14 ani din Străseni şi-ar fi omorât prietena de aceeaşi vârstă, din cauza unei datorii. Cadavrul victimei a fost găsit în stare de putrefacţie, acum mai bine de o lună, într-un parc din sectorul Râşcani al capitalei.

Trupul neînsufleţit al victimei a fost depistat în seara zilei de 14 septembrie, când Poliţia capitalei a fost alertată despre faptul depistării acestuia în parcul din sectorul Râşcani. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de sector, medicul legist şi un reprezentant al Oficiului Procuraturii din sectorul Râşcani.

Cadavrul în stare de putrefacţie a fost transportat la Centrul de Medicină Legală pentru fi supus expertizei. Preliminar, medicul legist a stabilit că persoana ar fi decedat din cauza unor lovituri puternice şi asfixieri în zona gâtului.

Ulterior, forţele de ordine au identificat o minoră în vârstă de 14 ani, originară din raionul Străşeni, fiind bănuită că ar fi fost implicată în acest caz. Respectiv, sub conducerea procurorilor au fost efectuate acţiuni procesual-penale care au stabilit că anume ea ar fi maltratat fizic victima şi ar fi asfixiat-o, din cauza unor datorii de bani .

În acest context învinuita a fost arestată pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetată penal pentru omor intenţionat. Conform legislaţiei în vigoare ea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 ani până la 15 ani.