18:02:29 19.04.2024
Stiri

Usatîi a comentat ultimele declarații ale lui Gorbunțov: „Sunt niște ABERAȚII și o să cer o reacție de la autoritățile din România”

Anticorupție 03.11.2017 15:28 Vizualizări2867 Autor: Ziarul National
Usatîi a comentat ultimele declarații ale lui Gorbunțov: „Sunt niște ABERAȚII și o să cer o reacție de la autoritățile din România”


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că ultimele declarații ale lui Gherman Gorbunțov, care spune că anume dânsul și nu Vlad Plahotniuc ar fi comandat omorul său, ar fi „aberații”.

„Sunt niște aberații și o să cer o reacție de la autoritățile din România. Am spus clar că toate acțiunile mele, care au avut loc în dosarul în care figurează Proca, le-am coordonat cu organele de drept din România. Acestea cunosc în detaliu tot ce s-a întâmplat, cum m-a căutat Proca pe mine, ce a cerut cu privire la protecția familiei sale. Totul a fost făcut legal, într-o strictă colaborare cu organele din România”, a spus Usatîi, citat de protv.md.

De asemenea, Usatîi mai spune că, dacă Gorbunțov îl învinuiește că a plătit ca Proca să dea acest interviu, „asta înseamnă ca el învinuiește instituțiile de drept din România, care cunosc acest caz”. „Asta înseamnă că ei (organele de drept din România n.r.) cu mine au participat la cumpărarea, vânzarea declarațiilor lui Proca”, mai spune sursa citată.

În continuare Usatîi a mai adăugat că, dacă Gorbunțov spune adevărul, atunci el ar trebuie să recunoască cele șase cauze penale, inclusiv spălare de bani, furtul banilor din „UniversalBank”, tentativa de omor”. „El trebuie să recunoască dosarele acestea, deoarece Plahotniuc lui i le-a clasat demult. El i le-a pornit, el le-a și clasat și el trebuie să povestească despre afacerea lui comună din perioada lui Voronin. Ce, Gorbunțov a furat mii de dolari fără acoperirea lui Plahotniuc? Toate instrumentele sunt controlate de Plahotniuc, CNA, Procuratura Anticorupție, Banca Național”, a mai spus Usatîi pentru protv.md.

În concluzie, Usatîi mai spune că Gorbunțov, datorită dosarelor pe care le are, ar fi „prizonierul lui Vlad Plahotniuc” și din acest motiv ar face aceste declarații împotriva sa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md