ONG-urile de media solicită investigarea cazului de bruiere a transmisiunilor TV8

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Organizațiile de media din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea față de bruierea emisiunii „Politica cu Natalia Morari”, transmisă de postul TV8 joi, 2 noiembrie 2017, fapt, care poate fi calificat drept îngrădire a drepturilor privind accesul la informație și libertatea de exprimare.

Potrivit postului, emisia TV8 ar fi fost bruiată în diferite localități – Chișinău, Ungheni, Bălți, Florești, Edineț, Briceni, Ocnița, Comrat, Strășeni, Criuleni, Vadul lui Vodă.

Redacția afirmă că aceste probleme tehnice ar fi intervenit în timp ce invitații la emisiune discutau un subiect ce îl viza pe liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și că, în majoritatea cazurilor, semnalul a fost bruiat în localitățile în care furnizor de servicii este operatorul de stat Moldtelecom.

Conform comunicatului emis de Moldtelecom, ar fi vorba de niște „distorsiuni de imagine declanșate de echipamentele tehnice aflate în sediul televiziunii”.

Citeşte şi: (FOTO) Transmisiunea posturilor Jurnal TV și TV 8, bruiată în timpul emisiunilor cu dezvăluirile lui Proca

În context, un grup de ONG-uri de media solicită Consiliului Coordonator al Audiovizualului să se autosesizeze și să solicite explicații de la furnizorii de servicii de televiziune pentru cele întâmplate. La fel, cerem Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației să elucideze cauzele bruierii semnalului video și să informeze, în termen rezonabil, despre măsurile luate.

ONG-urile semnatare sunt Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Comitetul pentru Libertatea Presei şi Centrul „Acces-Info”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...